Mausoleul Mateiaș

Mausoleul Mateiaș

Mausoleul MateiașRidicat din inițiativa filialei locale a societății „Cultul eroilor” cu participarea materială a localnicilor, mausoleul de la Mateiaș a fost construit de antrepriza italianului De Nicolo între 1928-1935 după planurile arhitecților D.I.Berechet și State Balosin.

Interiorul, pictat inițial de Olga Greceanu, având ca tema eroismul Armatei române și colaborarea cu Aliații, s-a deteriorat din cauza condițiilor climatice și a fost înlocuit în anii 1980-1984 cu mozaicuri tip „Murano”.

Un basorelief de mari dimensiuni, operă a sculptorului câmpulungean Radu Adrian, prezintă o scenă de luptă încadrată de doua texte ce redau mesajul luptătorilor de la Mateiaș și răspunsul generației actuale.

În cele două mari săli construite la baza monumentului vizitatorii pot cunoaște contribuția României în prima conflagrație mondială și importanța luptelor din zonă în toamna lui 1916 (în prima încăpere) și pot intra în atmosfera momentului prin intermediul dioramei (în cea de-a doua încăpere).

Localizare pe hartă

Program vizitare

noiembrie-martie: orele 9°°-17°°

aprilie-octombrie: orele 9°°-19°°

 

Taxă intrare: 6 lei

(copii, elevi, pensionari - 3 lei)

Concurs recrutare paznic

Muzeul Municipal Câmpulung organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de paznic în cadrul Compartimentului Administrativ. Detalii cu anunțul și bibiografia pentru concurs pot fi consultate aici.

Mai mult...

Lista rezultate finale concurs muzeograf II - 14 februarie 2022

Lista cu rezultatele finale ale concursului organizat în perioada 07.01.2022-14.02.2022 pentru ocuparea postului de muzeograf II poate fi consultată aici.

Mai mult...

Lista rezultate proba interviu concurs Muzeograf II - februarie 2022

Lista cuprinzând rezultatele obținute de candidați la proba interviu a concursului desfășurat în data de 09.02.2022 pentru postul de muzeograf II în cadrul serviciului Patrimoniu Muzeal și Valorificarea Patrimoniului poate fi consultată aici.

Mai mult...

Lista rezultate proba practică concurs Muzeograf II - februarie 2022

Lista cuprinzând rezultatele obținute de candidați la proba practică a concursului desfășurat în data de 04.02.2022 pentru postul de muzeograf II în cadrul serviciului Patrimoniu Muzeal și Valorificarea Patrimoniului poate fi consultată aici.

Mai mult...