Mausoleul Mateiaș

Mausoleul Mateiaș

Mausoleul MateiașRidicat din inițiativa filialei locale a societății „Cultul eroilor” cu participarea materială a localnicilor, mausoleul de la Mateiaș a fost construit de antrepriza italianului De Nicolo între 1928-1935 după planurile arhitecților D.I.Berechet și State Balosin.

Interiorul, pictat inițial de Olga Greceanu, având ca tema eroismul Armatei române și colaborarea cu Aliații, s-a deteriorat din cauza condițiilor climatice și a fost înlocuit în anii 1980-1984 cu mozaicuri tip „Murano”.

Un basorelief de mari dimensiuni, operă a sculptorului câmpulungean Radu Adrian, prezintă o scenă de luptă încadrată de doua texte ce redau mesajul luptătorilor de la Mateiaș și răspunsul generației actuale.

În cele două mari săli construite la baza monumentului vizitatorii pot cunoaște contribuția României în prima conflagrație mondială și importanța luptelor din zonă în toamna lui 1916 (în prima încăpere) și pot intra în atmosfera momentului prin intermediul dioramei (în cea de-a doua încăpere).

Localizare pe hartă

Program vizitare

noiembrie-martie: orele 9°°-17°°

aprilie-octombrie: orele 9°°-19°°

 

Taxă intrare: 6 lei

(copii, elevi, pensionari - 3 lei)

Lista rezultate proba scrisă concurs muncitor - 05.10.2022

Lista cuprinzând rezultatele obținute de candidați la proba scrisă a concursului desfășurat în data de 05.10.2022 pentru postul de muncitor în cadrul Compartimentului Administrativ, precum și grila privind notarea răspunsurilor, poate fi consultată ...

Mai mult...

Situația privind transparența veniturilor salariale la 30.09.2022

Situația privind transparența veniturilor salariale la 30.09.2022, conform prevederilor art.33 din Legea 153/2017: (click pentru detalii)

Mai mult...

Rezultat selecție dosare concurs 05.10.2022

Rezultatul selectării dosarelor de înscriere la concursul organizat în data de 05.10.2022 (proba scrisă) - muncitor

Mai mult...

Concurs recrutare muncitor

Muzeul Municipal Câmpulung organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de muncitor, treapta profesională I, în cadrul Compartimentului Administrativ. Detalii cu anunțul și bibiografia pentru concurs pot fi ...

Mai mult...