Noutăți / Evenimente

Noutăți și evenimente

Avem o nouă siglă

logo webÎncepând de azi, Muzeul nostru vă propune un nou element de identificare vizuală. În câteva rânduri:

Simbolul tradițional muscelean, provenind din motivul etnografic tipic decorațiunilor de pe costumele muscelene, este punctul de plecare, regăsindu-se și in finalul conceptului sub formă stilizată.

Stilizarea simbolului face tranziția între traditie și modern.
Elementul modern este dat de reprezentarea abstractizată a inițialelor organizației, punând într-o relație dinamică stilizările foarte împinse ale literelor M și C. Rima plastică este pătratul, cu jocul vizibil și invizibil, creeând o dinamică mai convingătoare semnului, fiind ușor de citit și memorat.

Noul semn folosește o însușire modernă a simbolurilor tradiționale muscelene, alcatuirea finală a siglei determinând o deschidere imediată, simultană, de linii, cu accent de culoare, suprafețe modulate, dar și efecte de gândire în plan conceptual.

Spațiul-traditie, timpul-tradiție - transformat în spatiu modern actual, amprentat într-un concept simplu, într-o suprapunere de simboluri, inițiale și traditie.

Mulțumiri, Petruț David. Toate drepturile rezervate.

Lucrări de reparații la Mausoleul Eroilor

În perioada 10-20 noiembrie se desfășoară lucrări de reparații în sălile expoziționale ale Mausoleului Eroilor de la Mateiaș, de aceea ele sunt închise vizitării. Sunt în continuare deschise publicului celebra diorama, impresionantul basorelief, precum și capela și osuarul.

Rezultate finale concurs muzeograf I și II

Au fost publicate rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea posturilor de muzeograf - grad profesional I si II.

 

Detalii aici.