Secția etnografie

Secția etnografie

Muz-Etn thSecția de etnografie și artă populară este adăpostită într-o clădire declarată monument de arhitectură din sec. al XVIII-lea, construită în stil muscelean, cu parter și etaj.

Clădirea a fost construită în anul 1735 de către tetrilogofătul Ștefănescu, ultimul proprietar fiind avocatul Gheorghe Ștefănescu, de aici și numele vila „Gică Ștefănescu”.

Este cea mai veche construcție civilă din Câmpulung.

În anul 1928 a fost restaurată de arhitectul câmpulungean Dumitru Ionescu Berechet, luându-și doctoratul în arhitectură cu această lucrare, pentru care a primit premiul Salonului Oficial.

În anul 1948 clădirea este donată Academiei Române cu scopul de a deveni muzeu, iar în anul 1952 se reorganizeaza aici Muzeul Orășenesc Câmpulung având patru colecții: istorie, științele naturii, artă populară, artă plastică.

Din anul 1977 devine secția de etnografie și artă populară având în structura sa: interioare țărănești specifice zonei Muscel, port popular muscelean de o mare diversitate, obiecte caracteristice ocupațiilor tradiționale din mediul rural din acest areal geografic, precum și o bogată colecție de ceramică.

Program vizitare

Marți-duminică: orele 9°°-17°°

Luni închis

 

Taxă intrare: 6 lei

(copii, elevi, pensionari - 3 lei)

Concurs recrutare paznic

Muzeul Municipal Câmpulung organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de paznic în cadrul Compartimentului Administrativ. Detalii cu anunțul și bibiografia pentru concurs pot fi consultate aici.

Mai mult...

Lista rezultate finale concurs muzeograf II - 14 februarie 2022

Lista cu rezultatele finale ale concursului organizat în perioada 07.01.2022-14.02.2022 pentru ocuparea postului de muzeograf II poate fi consultată aici.

Mai mult...

Lista rezultate proba interviu concurs Muzeograf II - februarie 2022

Lista cuprinzând rezultatele obținute de candidați la proba interviu a concursului desfășurat în data de 09.02.2022 pentru postul de muzeograf II în cadrul serviciului Patrimoniu Muzeal și Valorificarea Patrimoniului poate fi consultată aici.

Mai mult...

Lista rezultate proba practică concurs Muzeograf II - februarie 2022

Lista cuprinzând rezultatele obținute de candidați la proba practică a concursului desfășurat în data de 04.02.2022 pentru postul de muzeograf II în cadrul serviciului Patrimoniu Muzeal și Valorificarea Patrimoniului poate fi consultată aici.

Mai mult...